Wednesday, December 19, 2012

Ceļa jūtīs

Mūsu sapņi vienmēr bijuši saistīti ar ceļošanu un aizraujošiem  piedzīvojumiem. Reiz, kad mēs vēl bijām „tikai draugi” teicām: „Tad jau kādu dienu satiksimies Indijā”. Tuvāk iepazīstot Dievu un vienam otru, vienkārši ceļošana vairs nešķiet tik vilinoša. Joprojām vēlamies iepazīt tālas zemes, bet tagad vēlamies ko vairāk – vēlamies būt instruments Dieva rokās, vēlamies palīdzēt cilvēkiem, vēlamies nest vēsti par Kristu tur, kur dosimies.



Kas? Mārtiņš un Elizabete -  jauna ģimene, kas mīl Kristu un mācās paklausīt Dieva balsij. 

Dosies kur? Uz Nepālu – mums tālo, nepazīstamo un vilinošo zemi. Dzīvosim Nepāliešu ģimenē Himalaju pakājē Sarangotas ciemā.

Kad? 2013. gada 12. janvārī

Darīt ko? Vietējā skolā mācīt bērniem angļu valodu, palīdzēt bērnu namā.

Cik ilgi? 3 mēmešus 

Kāpēc? Ticam, ka Dievs mūs turp sūta:
·         dāvāt savu laiku, resursus un mīlestību tiem, kam nav tādu iespēju kā mums;
·         iepazīt  Dievu, sevi un pasauli ārpus mūsu komforta zonas;
·         mācīties novērtēt to, kas mums šeit šķiet tik pašsaprotams;
...īsto iemeslu mēs, iespējams, uzzināsim tikai tad, kad būsim tur vai pat vēl vēlāk...

Kā ar līdzekļiem? Dievs mūs finansiāli ir svētījis, tāpēc visu gan ceļa izdevumus, gan tur būšanas izmaksas, varēsim segt no saviem iekrājumiem.

Kas mūs biedē? Auksta duša, tualetes papīra trūkums :D 

Kas mūs patīkami satrauc? Viss nezināmais. Kaut arī grāmatas, Ms. Google un Mrs. Youtube ir pilni ar informāciju, patieso Nepālu, tās skaistumu un postu  iepazīsim tikai tad, kad būsim tur... Mēs cenšamies nelolot  nekādus sapņus un cerības par to kā tur būs, tāpēc būsim gatavi ņemt tieši to, kas nāks. 

Kā mums var palīdzēt? Neaizmirst mūs JLūgt, lai paliekam Dieva gribā un piepildām to mērķi, kādēļ Dievs mūs turp sūta. Lai satiktie cilvēki redzētu mūsos Kristu. Lūdziet par cilvēkiem, kam kalposim šajā laikā – lai viņi meklē un atrod Dievu.  Lai Dievs sargā mūsu garu un miesu. Lai mūsu attiecības ar Dievu kļūst dziļākas un patiesākas.

Kā uzzināt par to, kā mums iet? Iespēju robežās mēģināsim regulāri jaunāko informāciju publicēt http://vigantumisija.blogspot.com/.  Ja gribi saņemt atgādinājumu par bloga ierakstu vai citiem publicētiem materiāliem, atraksti martins.vigants88@gmail.com





1 comment:

  1. Satraucoši. Būs interesanti sekot līdzi jūsu piedzīvojumiem.

    Jana

    ReplyDelete